Jdi na obsah Jdi na menu
 


Václav Kopecký

                    Moje  životní  kun.jpg

d7100.jpg  Moje fotografické začátky spadají do období klasické fotografie, kdy záznamovým mediem byl pro mne černobilý film formátu 35mm tzv.kinofilm české značky Fomapan. Zažil jsem tu možnost vlastního zpracování v temné komoře, od vyvolání filmu v tanku(vývojka Rodinal,ustalovač,praní...), práci se zvětšovacím přístrojem Opemus až po vyvolání fotopapírů a leštění. Také jsem krátce fotografoval na inverzní filmy a pomocí diaprojektoru promítal na fotografické plátno. Byla to krásná tvůrčí práce, která však skončila nástupem rychle se rozvijející digitální fotografické techniky a tak s vědomím, že pokrok nezastavíš se na stará kolena učím práce s novou technikou. Přináší to nové a nové výzvy, hledání, experimentování, kdy se snažím udělat další záběr lépe, než ten předcházející, s houževnatou snahou o sebenepatrnější posun vpřed.

..................................................................................................................

portret.jpg  Jsem dlouholetým členem horolezeckého klubu Stáří Praha(v současnosti místopředseda), správcem horolezeckého útvaru Pikovická jehla v Posázaví, člen OVK regionu Praha a Střední Čechy, bývalý instruktor ČHS a lezec, který začínal v Prachovských skalách v roce 1972.

 ..................................................................................................................

  Další mé outdoorové aktivity jsou spojeny s pojmem GPS a aktivitou zvanou geocaching, které lze s krajinou fotografií smysuplně provozovat. Snažím se řídit pravidlem -  vyhledávat keše mimo městské aglomerace. Vzhledem ke svým kořenům jsou mojí srdeční krajinou Brdy a to především její střední oblast a na severu od Prahy divoké Kokořínsko s jejich pískovcovými útvary.